Det har ikke gått en dag av livet mitt uten at jeg har spist grønt. Enten det skulle være agurk i skiver, tomat med salt på, enkle (og ikke fullt så enkle) salater, eller en maiskolbe på grillen. Da jeg var liten var det rene grønnsaker som gjaldt. Etter hvert som jeg har blitt eldre og nysgjerrigheten på nye smaker og kreasjoner har vokst, har det blitt flere og flere salater. Det er sjelden jeg lager et måltid uten at en salat lages ved siden av. Nesten hver gang en ny salat diktes opp får jeg spørsmål om oppskriften. Svaret er som regel at det ikke finnes én. Hvordan kom du på dette, spør de fleste. Som regel kommer idéen mens jeg handler inn grønnsaker, når jeg plukker beter i åkeren eller når jeg er på reise – spesielt i Frankrike! Noen ganger blander jeg ulike elementer fra ulike matkulturer i en rett, og andre ganger er salaten så enkel som den kan være. Kanskje kun én grønnsak, én dressing eller rett og slett bare olje og salt på noen grønne bønner.

Salatmisjonen vil være et sted hvor jeg samler salatene jeg lager. Jeg kommer til å legge ut bilder og oppskrift på én salat i uken, i ett år.  Dressing- og vinaigretteoppskrifter, turen til markedet, bilder fra butikken og matlagingsprosessen vil også deles. Det viktigste er at jeg får delt det jeg elsker så mye med andre. Gode, sunne, fargerike og friske salater!

salade
nom féminin
  1. De la salade, une salade
  2. mets fait de feuilles d’herbes potagères crues, assaisonnées d’huile, de vinaigre et de sel.
  3. Plante cultivée dont on fait la salade (surtout laitues, batavias, scaroles, chicorées).
  4. Repiquer des salades.

One Reply to “Salatmisjonen”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s